Afvallen met gember en citroen

Regelmatig sporten en gezonde voeding is een goede combinatie om mee af te kunnen vallen. Het kan soms wel lastig zijn om een dieet samen te stellen zodat je afvalt. Wat door veel mensen als de beste manier wordt beschouwd is de combinatie van gember en citroen. Beide ingrediënten hebben de eigenschap dat ze vet en andere afvalstoffen uit het lichaam verwijderen. Verder verlaagt gember ook de bloeddruk en zodoende ook de kans op hart- en vaatziekten. Het stimuleert ook de spijsvertering. Maar het grootste voordeel van gember is dat het een vullend gevoel geeft. Je zult minder trek hebben als je af en toe een kopje gemberthee drinkt. Het beste is dan ook om ’s ochtends een kopje gemberthee te drinken en aan het eind van de middag. Je zult dan minder snel trek krijgen en een ongezond tussendoortje pakken. In dit artikel zal ik een aantal tips geven hoe je gember en citroen lekker kunt bereiden.

Thee of limonade

Misschien heb je wel eens van gember-citroenthee gehoord. Eigenlijk is het geen thee aangezien bij thee gedroogde bladeren van de theeplant worden gebruikt. Het is erg eenvoudig om te maken. Je begint met een kop water verwarmen tot het kookpunt. Gooi er dan een gesneden plakje gemberwortel toe en laat dit ongeveer vijf minuten intrekken. Gebruik wel verse gemberwortel voor de beste smaak. Als de gember is ingetrokken in het water knijp je een citroen leeg in het water en dan is het klaar om gedronken te worden.  Vind je het te zuur? Doe er dan wat honing bij voor een zoeter smaakje. Voor het beste effect op het lichaam kun je de thee drinken als je een lege maag hebt.

Gemberlimonade is ook erg lekker. Knijp het sap van twee citroenen leeg in een pannetje en doe er fijngehakte gemberwortel bij. Warm dit op en doe er daarna een kwart liter water bij en warm dit op tot het kookpunt. Laat het dan afkoelen en het is klaar om gedronken te worden. Ook bij deze limonade kun je nog wat honing toevoegen voor een wat zoetere smaak. Naast deze twee drankjes is gember in talloze gerechten te verwerken. Denk aan curry, vleesgerechten, soepjes, sauzen of visgerechten.

Nu je weet dat gember en citroen helpen om van die extra kilo’s af te komen betekent dat niet dat je verder niet op jouw voeding hoeft te letten. Het is een hulpmiddel maar verder moet je ook gezond blijven eten. Laat vette snacks, snoep en andere ongezonde tussendoortjes dus in de winkel liggen en neem een lekker kopje gemberthee als je lekkere trek begint te krijgen.

Leave a Reply