Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hoe vaak is het wel niet gebeurd dat iemand viel en dat er een tand uitviel, of een klein deel afbrak. In deze situaties is het van belang dat er snel contact wordt opgenomen met een spoedtandarts, bijvoorbeeld een spoedtandarts van Amstel Dental. Ook bij pijnlijke zaken zoals kiespijn mag er contact opgenomen worden. Het is belangrijk om te weten of de behandeling vergoed wordt of niet.

Een behandeling in Nederland

De kosten van een spoedeisende behandeling zal in Nederland helaas nooit gedekt worden door een basisverzekering. Je hebt in Nederland wel de optie om een extra verzekering af te sluiten, namelijk de aanvullende tandartsverzekering. Hierbij zal een spoedeisende tandheelkundige behandeling wel vergoed worden, tot een maximum bedrag. Het hoogte van dit bedrag verschilt wel per verzekeraar. Bij deze verzekering moet er wel rekening mee gehouden worden dat het een aanvullende verzekering is die bij een zorgverzekering wordt afgesloten. Overstappen naar een andere zorgverzekering kan jaarlijks aan het einde van het jaar. Er is echter nog een andere optie, namelijk het afsluiten van een losse tandartsverzekering.

Een losse tandartsverzekering

Het is mogelijk om een losse tandartsverzekering af te sluiten bij een verzekeraar buiten de verzekeraar bij wie de basisverzekering is afgesloten. Dit kan echter maar bij een aantal verzekeraars en soms ook met minder gunstige voorwaarden of premies. Een losse tandartsverzekering wordt veel gebruikt door mensen die wel in Nederland wonen, maar die in het buitenland werken. Je dient immers in het land waarin je werkt een zorgverzekering af te sluiten.

Een behandeling in het buitenland

Nadat je 18 jaar bent geworden worden de kosten van een spoedeisende tandheelkundige behandeling niet meer vergoed vanuit je basispakket. Je krijgt alleen de kosten vergoed als je er tijdelijk verblijft, bijvoorbeeld bij een vakantie. Een goede oplossing is het afsluiten van een reisverzekering. Helaas vallen deze kosten niet onder de standaarddekking van een reisverzekering, je zult dus een aanvullende dekking voor medische noodzakelijke kosten moeten nemen.

Risicovolle behandelingen

In landen zoals Turkije en Hongarije worden deze ingrepen een heel stuk goedkoper aangeboden, dit maakt het voor velen aantrekkelijk om speciaal daarvoor zichzelf daar te laten behandelen, hier zitten echter wel risico’s aan vast. Als er achteraf blijkt dat er iets niet goed is uitgevoerd of er is iets afgebroken, dien je terug te gaan naar het land waar de ingreep is uitgevoerd. Als je dat niet doet krijg je alsnog een rekening van een Nederlandse tandarts die alles in orde moet maken.

Leave a Reply