Wanneer je een ooglaserbehandeling ondergaat komen daar natuurlijk wat kosten bij kijken. Er zijn verschillende ooglaserbehandelingen en dit betekent dus ook dat de kosten voor het ooglaseren per behandeling kunnen verschillen.

Standaardpakket bij ooglaseren

Voordat de behandeling plaatsvindt zit hier ook een voortraject bij inbegrepen. Dit is dan inclusief een vooronderzoek en de nazorg voor het ooglaseren. De nazorg bestaat dan uit de verplichte controles die plaatsvinden na de operaties gedurende het eerste jaar. Het vooronderzoek is bij sommige oogklinieken gratis op het moment dat er binnen 6 maanden een behandeling wordt ondergaan. Wanneer dit niet het geval is zal er voor het vooronderzoek betaald moeten worden.

Garantieregeling

Op het moment dat binnen een jaar na de behandeling een zodanige afwijking van de sterkte van de ogen bij een meting zich voordoet dan, bestaat de kans dat je het geld terug krijgt. Dit is de zogenaamde garantieregeling. Dit kan wel per oogkliniek verschillen. Controleer dus goed of dat bij jouw oogkliniek het geval is. Normaal gesproken als de sterkte -0,75 dioptrie of hoger verschilt heb je recht om gebruik te maken van deze garantieregeling.

Medicatie via zorgverzekering

Voor de nazorg die belangrijk is na de ingreep krijg je altijd medicatie mee. De apotheek stuurt de factuur van deze medicatie vervolgens door naar de zorgverzekeraar. Meestal krijg je dan wel nog een factuur van je zorgverzekering. Dit heeft te maken met het eigen risico dat betaald moet worden.

Wat vergoed de zorgverzekering dan precies?

Afhankelijk van jouw zorgverzekeringspakket wordt bepaald wat je terugkrijgt. Bij een aanvullende verzekering is het mogelijk dat je een volledige bijdrage ontvangt voor een ooglaserbehandeling. Het is altijd belangrijk dat er een medische indicatie is geconstateerd door een arts. Zonder officiƫle doorverwijzing heb je geen recht op een vergoeding.

Op het moment dat je eenmaal officieel wordt doorverwezen bestaat de kans en dat de behandeling helemaal of anders deels vergoed zal worden.

Betaalplan maken?

Niet iedereen heeft de luxe om direct de behandeling af te tikken. Dan is het aan te raden om met de oogkliniek in gesprek te gaan en te kijken of de betaling in termijnen gedaan kan worden.

 

Leave a Reply